Bemutatkozás

20160721_063850A magyar családi tulajdonban lévő Kapital II. 90-98 kft 2000-ben kezdte meg a készgyep termesztést, Vasad határában a 4. számú főút mellett lévő telephelyén. A homokos talajú területek ideális környezetet biztosítanak a fűiskolának. A magas színvonalú termesztéstechnológiának köszönhetően, kiváló minőségű, gyommentes készgyepet állítunk elő cca. 20 ha nagyságú területen.

A kezdeti időszakban elsősorban kert és parképítő szakemberek részére értékesítettük a 15-18 hónapig iskolázott gyepszőnyeget. A magánvásárlók számára 2006-tól az önerőből épített, saját tulajdonú monori Oázis kertészetben kezdtük meg a készgyep eladását. A folyamatos technológiai fejlesztések során az USA-ból, az Egyesült Királyságból és Hollandiából vásároltuk meg a legmodernebb technológiát képviselő speciális munka – és erőgépeket. Töretlen lelkesedéssel végezzük fajtakísérleteinket melynek során a vezető nemesítőházak legmodernebb, csúcskategóriás fajtáit teszteljük. Tapasztalatainkat értékelve a honi igényekhez valamint a szélsőséges Pannon klímához legjobban alkalmazkodó fajták kiválasztásával és termesztésbe vonásával alakítjuk ki saját fűmagkeverékeinket, amelyek felhasználásával állítjuk elő a különböző igényeknek megfelelő:

  • SAMSUNGMagyar Sport
  • Magyar Stadion Sport
  • Magyar Mediterrán készgyep
  • Magyar sport és játék gyepet.

 

Termőföldjeink megóvásának érdekében a gyepszőnyegtermesztés során a környezetkímélő biológiai megoldásokat részesítjük előnyben. A gyepiskolában a tápanyag-utánpótláshoz a belga DCM (De Ceuster Mestsoffen) szerves alapú gyeptrágyáit használjuk. Tapasztalataink azt mutatják, hogy ezek a készítmények nagymértékben hozzájárulnak a talajban élő organizmusok biológiai sokféleségének fenntartásához.

Az elmúlt évek innovációinak köszönhetően megfelelő szakmai tudással és speciális gépparkkal rendelkezünk a legmagasabb igényeket is kielégítő élőfüves sportpályák kivitelezéséhez.

Csapatunk:

Vígh János
ügyvezető igazgató
+ 36 20 932 0219
Rapi Attila
szaktanácsadó
+ 36 30 738 8238

 

 

 

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

X